torsdag 25 juni 2009

Slitsam dag för assistenterna på stranden.


Fnask ville följa med till stranden idag, och först var assistenterna lite tveksamma till detta.

Dels för att de känner till hans svaghet för alkohol, dels för att Fnask ville ta med sig Macke som fått permission över dagen. Assistenterna kollade med Karl-Anka om han kunde ställa upp som hjälpreda åt assistenterna. Det känns alltid tryggt att ha med en stor, stark anka i fall trubbel uppstår. Vilket det gjorde....



Till en början hade de mysigt, assistentens Guld och Karl-Anka badade och skojade i vattnet.

Det mumsades på picknick och lapades sol.

Plötsligt ser en av assistenterna i ögonvrån hur några glada alkoholister kommer med sina färgglada systempåsar, de placerar sig en bit bort och helt omärkbart har Fnask försvunnit.

Han dyker upp (dyker kanske är fel ord,... kommer tillbaka på slagsidan) en stund senare stinkandes billig sprit, och Karl-Anka tillrättarvisar Fnask på skarpen.

Macke förstår inte allvaret alls, utan börjar skämtsamt härma Fnasks slagsida.

Macke gjorde sig inte speciellt populär, varken hos assistenterna eller hos Karl-Anka.











Macke var inte speciellt road av att bli tillsagd av en anka som spelade övervakare, så han bestämde sig för att fly därifrån, tur att assistenterna hade ögonen med sig.












Flyktbilen stoppades, så det var bara för Macke att skämmandes kliva ur.


Ryktena hade gått genom stan, att Macke hade permission. Han har otalt med ganska många ser det ut som. För just när assistenterna tror att lugnet lagt sig dyker gänget upp.







Det blir en del kaxiga dispyter, men tack vare Karl-Ankas lugna och sakliga medling, drar sig gänget från andra sidan sjön där ifrån.